Verslag Jane Iredale workshops 10/02/2012

Hij zit er op, mijn eerste Jane Iredale workshop. Mensen die me kennen weten dat ik niet graag hoog van de toren blaas, maar ik kijk met blije gevoelens terug op een drukke, deugddoende, en wat mij betreft ook geslaagde dag. Ik hou aan beide groepen mooie herinneringen over, en hoop dat dat gevoel wederzijds is. Hopelijk is elke deelnemer vertrokken met voldoende tips om vanaf nu zelfstandig met de producten van Jane Iredale aan de slag te gaan. Geen van beide workshops zat vol, en dat was maar goed ook. Omdat ik iedereen de aandacht wil geven die ze verdienen, is het belangrijk om bij komende gelegenheden de groep klein genoeg te houden. Less is more...

Na een natje en een droogje zijn we snel aan de slag gegaan.
Ellen legde eerst uit wat Jane Iredale precies is, en wat het verschil is met andere make-up. Vervolgens hebben Ellen en ik stap voor stap uitgelegd hoe men zich snel, maar heel fraai kan opmaken. Na het bepalen van de juiste foundation kleur en een paar praktische tips kon iedereen met zichtbaar gemak zelf aan de slag. Zelf grijp ik, net zoals de meeste aanwezigen, zelden naar blush, maar tot ieders verrassing maakt blush wel degelijk een groot verschil. Zoals zo vaak, bleek dat het juiste materiaal en de juiste tools belangrijk zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Bananen hebben meer dan één nut, zo blijkt... Na de blush waren de ogen aan de beurt. Opnieuw schrok dit in het begin wat mensen af, maar ook hier bleken de juiste tools iedereen snel over de streep te trekken. De uitleg van Ellen en mezelf stelde iedereen gerust, en oefening baart kunst. Tot slot waren de lippen aan de beurt. Geen lippenstift, maar met een penseel de kleur aanbrengen was nieuw voor de meesten. En dat een potlood in dezelfde tint als de lippenkleur een mooi resultaat oplevert zal niemand meer vergeten. Zelf nog wat aan de slag, om alles in de vingers te krijgen, en daarna met een goedgevuld winkelmandje de deur uit. Als iedereen thuis nog wat verder oefent, zijn er weldra niet meer dan 10 minuten nodig om elke dag te stralen. Tien self-made make-up expertjes zijn geboren!

Ik wil alle deelnemers bedanken voor de schitterende voor- en namiddag. Ik nodig jullie uit om me jullie feedback te bezorgen, zodat ik er rekening mee kan houden voor volgende edities. Want dat staat al vast: er komt/komen (een) volgende editie(s). Wanneer weet ik nog niet precies, maar hou mijn blog, Facebook pagina of Twitter account in de gaten, en je zal het niet kunnen missen. Als jullie met een groep vriendinnen een workshop willen volgen, laat me dan zeker iets weten. Daarvoor hoeven jullie niet op een nieuwe datum te wachten.

Wie benieuwd is naar hoe het er aan toe gaat op zo'n workshop kan op de
fotopagina elders op de website terecht voor wat sfeerbeelden. Het ging er zelfs zo goed aan toe dat ik - tot mijn grote spijt - na-foto's vergeten te trekken ben van de tweede groep. Bij deze een warme oproep aan Ann, Annemie, Geneviève, Leen en Marianne om me een foto te bezorgen van hun Jane Iredale exploten thuis, zodat ik ze in mijn fotoboek alsnog de plaats kan geven die ze verdienen.

Hieronder de voor- en nashots van de groep uit de voormiddag.

P.S. Ellen is een professionele visagiste die al geruime tijd met Jane Iredale werkt. Zij treedt tijdens de workshops op als experte, en kan op basis van haar ervaring met Jane Iredale, en viasagie in het algemeen, pakken tips en tricks delen met de deelnemers van de workshops. Bedankt, Ellen!

voor-na-nathalie Nathalie

voor-na-sofie Sofie

voor-na-petra Petra

voor-na-caroline Caroline
0 Comments

Eerste Jane Iredale workshop gepland

Op vrijdag 10 februari organiseer ik mijn eerste twee workshops van Jane Iredale! De eerste gaat door van 10u tot 12u. Na de middag gaat de tweede door, van 13u tot 15u. In de workshops is er telkens plaats voor max. 8 personen.

Tijdens de workshop is het de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met penselen en kleuren. Iris Mosselmans, productspecialist en trainer bij Jane Iredale, en ikzelf staan je bij met raad en daad. Wat komt aan bod:
  • De juiste foundation bepalen en aanbrengen
  • Camouflage trucjes
  • Jouw persoonlijke kleurenkeuze (oogschaduw, lipstick, blush,...)
  • Tips en tricks voor snelle “ochtend” make-up

Snel inschrijven op het nummer 0472 41 54 97 is de boodschap. De plaatsen zijn beperkt! Ik sluit de inschrijvingen af op 3 februari.

Prijs per persoon voor deelname aan de workshop is 35 €.

Maar die investering heb je zo terugverdiend: als je na de workshop voor minimum 100€ aan Jane Iredale producten koopt, trek ik het inschrijvingsgeld van je aankoop af.

jane2
0 Comments